Bekerja dipersekitaran terbuka dan terdedah kepada sinar terik matahari boleh menyebabkan masalah kulit berminyak, sunburn dan liang pori tersumbat.

Tentu ramai yang mengalami masalah yang serupa. lebih-lebih lagi jika kena pada musim panas membahang.

Balik rumah, tengok muka terus jadi gelap terbakar atau sunburn. Tambah lagi, muka terasa panas dan pedih buat beberapa ketika.

Selepas beberapa hari, kulit mula bersisik dan mengelupas. Kadang makan masa seminggu nak hilang kesannya.

Tapi kalau outstation dan kerja lapangan hari-hari macamana? Masalah biasa bagi lelaki tetapi masalah besar dan rumit bagi wanita.

OK, ini ada kisah seorang site engineer (seorang wanita) yang kadangkala perlukan bekerja dipersekitaran terbuka. Bagaimana beliau mengatasi masalah kulit berminyak dan sunburn serta cara mengecilkan liang pori ada diceritakannya di sini…

Cara Mengatasi Masalah Kulit Berminyak, Sunburn dan Liang Pori Tersumbat Pada Wajah

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.

Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak.

Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek.

Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya.

Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi.

Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yang dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia.

Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.

Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya.

Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!

Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!

 

 

Set Penjagaan Kulit Muka Luaran Nutriwhite

Berminat untuk dapatkan segera Set Skincare Nutriwhite untuk kecantikan dan penjagaan kulit ini? Hubungi saya:

Noor Azura Jusoh
Shaklee Independent Distributor

SMS | Whatsapp | Call:
019 – 357 3368

Email: 
noorazura45@gmail.com

Shaklee ID:
886675

[Testimoni] Cara Mengecilkan Liang Pori Di Muka Dengan Skincare Tanpa Bahan Kimia Berbahaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *